Dieren in de Lens!

October 27
10:56 AM

Beste deelnemer,

Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in de studie Dieren in de Lens!


De Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam doen onderzoek naar mens-dier interacties in samenwerking met ARTIS. Hiervoor zijn wij op zoek naar 100 deelnemers die op digitale safari willen gaan en hun ervaring met ons willen delen.

Het onderzoek duurt in totaal ongeveer 30 minuten en u kunt het uitvoeren wanneer het u het beste schikt. Omdat het onderzoek online plaatsvindt en het geen standaard vragenlijst betreft, heeft u een laptop of PC met webcam en een internetverbinding nodig om deel te kunnen nemen.*

Het onderzoek bestaat uit twee delen:

  1. In het eerste deel worden een aantal korte dierenfilmpjes getoond. Onze studenten hebben voor u honderden dieren in ARTIS gefilmd tijdens de lockdown! Film uzelf en vertel ons wat u ziet, denkt of voelt tijdens het bekijken van de beelden. Dit onderdeel duurt ongeveer 10 minuten.
  2. Het tweede deel bestaat uit een korte vragenlijst over de natuur en dieren. Dit onderdeel duurt ook ongeveer 10 minuten.

Wilt u meedoen aan dit unieke onderzoek en gaat u mee op digitale safari in ARTIS? Wacht niet te lang want het aantal plekken is beperkt.

U kunt het onderzoek starten door op de link hieronder te klikken. Deze link brengt u naar de online onderzoekomgeving waar u direct met het onderzoek kunt beginnen. Zorg dat u op een rustige plek bent om het onderzoek uit te voeren.

https://leidenuniv.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_esTFU8idoTpFyrc

Het wachtwoord om toegang te krijgen tot de onderzoekomgeving is: ringstaartmaki99

Veel plezier!

Vriendelijk groeten,

De onderzoekers

Lévy P. L. Matricon, Dana N. Holscher, Dirk J. H. Woertink, Dr. Mariska E. Kret, Prof. Dr. Karline R. L. Janmaat

*Indien u geen toegang tot een webcam heeft en toch erg graag mee wilt doen, kunt u contact opnemen met de onderzoekers om te kijken of er andere opties zijn voor het mogelijk maken van uw deelname. Dit geldt ook indien u graag wat extra begeleiding wilt bij het uitvoeren van het onderzoek.

Heeft u een vraag, een opmerking of hulp nodig? U kunt deze mail beantwoorden of contact met ons opnemen via: animalsinthelens@fsw.leidenuniv.nl. Wij zullen zo snel mogelijk te antwoorden!